Appartement huren: niet meer beschikbaar Kostverlorenhof in Amstelveen

  • 100 m2
  • 3 kamers
  • 22 Per direct
  • Onbepaalde tijd
Op deze pagina vind je alle informatie over dit Appartement in Amstelveen. Als je vragen hebt kun je contact opnemen met de aanbieder.

Appartementen De Messina in Amstelveen

Aan het Kostverlorenhof is een nieuw appartementencomplex gerealiseerd genaamd “De Messina”, ontworpen door architectenbureau Boparai Associates Architekten. Het complex bestaat uit vijf bouwlagen met parkeerkelder. de 24 twee- en driekamerappartementen variëren in grootte van 80 tot 106 m², met ieder een eigen buitenruimte.

Indeling:

De Hoekappartementen
Type III: Vijf ruime hoekappartementen met aan beide zijden een terras

De appartementen worden gestoffeerd opgeleverd, met onder andere een parketvloer in visgraatmotief, strak afgewerkte wanden en muren en inbouwspots die dimbaar zijn. De keuken is uitgerust met luxe inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koel-vriescombinatie, -combi magnetron en een inductieplaat. In de ruime badkamers is een vrijstaand ligbad, een separate douche en een badkamermeubel met dubbele wastafel aanwezig. De subtiele accenten, zoals de donkere kranen, sluiten stijlvol aan bij de rest van het appartement.

- Per direct beschikbaar
- Huurprijs exclusief servicekosten
- Gestoffeerd
- Twee maanden waarborgsom
- Parkeerplaats
- Berging

Omgeving:

Kostverlorenhof is een gezellige wijk met het winkelcentrum Kostverlorenhof, dat om de hoek ligt, met diverse restaurants en winkeltjes. Amstelveen Stadshart ligt op 5 minuten afstand fietsen en Amsterdam-Zuid liggen op tien minuten! De Messina is goed bereikbaar met openbaar vervoer ( tram 5 en 6 ) en eigen vervoer (A9).

Historie:
Van synagoge naar appartementencomplex
De voormalige synagoge aan de Straat van Messina voldeed in 2011 niet meer aan de wensen, waardoor de Joodse Gemeenschap in Amstelveen besloot te verhuizen naar een andere locatie. In januari 2013 heeft Caransa Groep de synagoge verworven.

Ontwerp:

De locatie leent zich uitstekend voor woningbouw, mede door de ligging aan het water; de uitstekende bereikbaarheid en de diversiteit aan voorzieningen in de omgeving. Het appartementencomplex telt vijf bouwlagen en een parkeerkelder. In totaal zijn 24 (huur)appartementen gerealiseerd, variërend in oppervlakte van 80 tot 106 m², met ieder een eigen buitenruimte. In de parkeerkelder zijn 29 parkeerplaatsen opgenomen, alsmede 24 bergingen.

De hoogte van het gebouw vindt zijn aansluiting bij de omringende bebouwing. Door het volume parallel aan het water te positioneren hebben alle woningen uitzicht op het groen. De oost-westligging heeft baat bij ruime raampartijen en balkons aan beide zijden van het gebouw. Om dit te kunnen realiseren zijn twee stijgpunten in het blok ontworpen waar de woningplattegronden omheen gevouwen zijn. Dit biedt maximale flexibiliteit bij de indeling van de woningplattegronden en voorkomt een galerij aan de buitenzijde van het gebouw.

“Het ontwerp kent een horizontale en verticale geleding om een levendige uitstraling te bewerkstelligen”

Zowel aan de waterzijde als richting de parkeerplaatsen zijn de riante buitenruimtes van de appartementen door een compositie van gemetselde kaders omlijst. De kaders zorgen ervoor dat ze als integraal onderdeel in het totaalontwerp zijn meegenomen.

Het appartementencomplex is opgebouwd uit rustige materialen zoals beige-kleurige bakstenen in combinatie met aluminium donkere kozijnen. Doel hiervan is om op harmonieuze wijze het gebouw te laten voegen in zijn omgeving.

Appartementen:

De 24 drie- en vierkamerappartementen worden onderverdeeld in vier typen: ‘Hoekterras’, ‘Doorzon’, ‘Dakterras’ en ‘Noordzijde’. Alle appartementen zijn volledig afgewerkt. Het interieur van De Messina is ontworpen door Kolenik Design. Voor de afwerking zijn voornamelijk lichte tinten gebruikt. De witte plafonds en witte wanden zorgen voor een gevoel van ruimte, de parketvloeren van licht eiken in visgraatmotief hebben een luxe uitstraling. Alle ruimtes zijn voorzien van inbouwspots welke dimbaar zijn. De keuken is voorzien van donker houten kastjes met een lichtgrijs keramisch werkblad en de benodigde inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koel-vriescombinatie, combi-magnetron en inductiekookplaat. Het donkere beslag van de deuren sluit perfect aan bij de keuken en de buitenkozijnen. De stijlvolle en ruime badkamers beschikken over een vrijstaand ligbad, een separate douche en een badkamermeubel met dubbele wastafel. De donkere kranen zorgen voor een mooi contrast met de lichtbeige vloer- en wandtegels.

Duurzaamheid:

De gemeente Amstelveen heeft de eis gesteld dat het nieuwe complex een gemiddelde GPR van 7,5 moet behalen met een score van 10 op de module energie. Een GPR gebouw bestaat uit vijf duurzaamheidsthema’s: energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit ene toekomstwaarde.

Voor het appartementencomplex is een WKO (warmte koude opslag) gerealiseerd. Middels de WKO wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van het complex. Vooruitstrevend op het nieuwe regeerakkoord is het complex geheel gasloos.

Het gehele dak is voorzien van PV panelen en zonnecollectoren. Alle appartementen zijn voorzien van energielabel A.

Lees meer met een pakket!

Algemene informatie

Stad Amstelveen
Wijk/buurt: Heldenbuurt
Inschrijven gemeente: Ja
Opleverniveau: Gemeubileerd
Huisgenoten: Geen
Bezichtiging In overleg

Faciliteiten

Eigen badkamer
Eigen keuken
Eigen toilet
Eigen voordeur
Vraag de adverteerder
Vraag de adverteerder
Eigen woonkamer
Tonen op kaart